Ciasteczka anielskie oczy

Drogeria dm
12.11.2024

Gotowe w 30 min.
Czas przygotowania: 5 min.
•
Czas pieczenia/gotowania: 15 min.
300 kcal / porcja
wege
•
ciasteczka
•
Święta
Składniki
dla 8 porcje/porcji (8)
Ciasto
70 g zmielonych migdałów
100 g bezglutenowej mąki owsianej dmBio
20–30 g musu jabłkowego
1 łyżeczka cynamonu
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
75 g bezglutenowego napoju owsianego dmBio
1–2 łyżeczki wanilii Bourbon
Nadzienie
Dżem owocowy dmBio (75% owoców)
Przygotowanie
Ciasteczka Engelsaugen
Krok 1
Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć ciasto. Następnie uformuj z ciasta małe kulki i palcem wgnieć środek.
Krok 2
Ułóż ciasteczka na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 175° przez około 15 minut.
Krok 3
Wypełnij ciasteczka dżemem owocowym.
Produkty wykorzystane w tym przepisie
Najlepszą rzeczą w okresie świątecznym jest dla nas pieczenie ciasteczek i nie powinno ich nigdy zabraknąć 🍪👼🏼🤍 A czy próbowałeś już ciasteczek Engelsaugen (anielskie oczy)?
Porada: Koniecznie wypróbuj dżemu owocowego dmBio.