Jogurt z jaglanymi, kolorowymi serduszkami

Składniki:
200 ml napóju roślinnego do wyboru (n.p. napój kokosowy dmBio)
3 kopiaste łyżki Bio Kaszki Jaglanej Helpa
Łyżeczka miodu dmBio
Bio Owocowe Różdżki Smaku (po 1 z każdego smaku)
Zwykły jogurt lub jogurt roślinny (np. Jogurt kokosowy dmBio)
Koniec listy
Sposób przygotowania:
Do garnuszka z napojem roślinnym, powoli wsypujemy kaszkę i doprowadzając do wrzenia, cały czas mieszamy.
Gotujemy 2-3 minuty, a gdy zgęstnieje odstawiamy do ostudzenia.
Po przestudzeniu dodajemy miód, mieszamy i przelewamy do 5 miseczek. Do każdej z nich dodajemy inny smak liofilizowanych owoców.
Mieszamy po czym przekładamy na tackę, lub do płaskiego naczynia i zwilżoną szpatułką wygładzamy. Studzimy i za pomocą dowolnej foremki wycinamy z kaszki wzorki np. serduszka (lub nożem kroimy w kostkę).
Możemy przygotować je także w silikonowej foremce na czekoladki/kostki lodu, jednak wtedy przed wyciągnięciem kostkę warto schłodzić kilka godzin w lodówce.
Wycięte serduszka obsypujemy dodatkową porcją liofilizowanych owoców w formie magicznego pyłu. Tak przygotowane serduszka układamy na ulubionym jogurcie. Niezwykłe śniadanie gotowe!