Jogurt z jaglanymi, kolorowymi serduszkami

Składniki:
200 ml napóju roślinnego do wyboru (n.p. napój kokosowy dmBio)
3 kopiaste łyżki Bio Kaszki Jaglanej Helpa
Łyżeczka miodu dmBio
Bio Owocowe Różdżki Smaku (po 1 z każdego smaku)
Zwykły jogurt lub jogurt roślinny (np. Jogurt kokosowy dmBio)
- Marka: dmBio; Nazwa produktu: Jogurt z orzechów nerkowca, 160 g; Cena: 1,95 zł; Cena bazowa: 160 g (1,22 zł za 100 g); Produkty na wyprzedaży, Produkt marki dm; 3,936 z 5 gwiazdek przy 31 ocenach; Dostępność: Status czerwony Dostawa niedostępna, Status czerwony Brak informacjiAktualna cena:1,95 zł |
Poprzednia cena:4,65 zł160 g (1,22 zł za 100 g)Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni 4,65 złDostawa niedostępnaBrak informacji
Koniec listy
Sposób przygotowania:
Do garnuszka z napojem roślinnym, powoli wsypujemy kaszkę i doprowadzając do wrzenia, cały czas mieszamy.
Gotujemy 2-3 minuty, a gdy zgęstnieje odstawiamy do ostudzenia.
Po przestudzeniu dodajemy miód, mieszamy i przelewamy do 5 miseczek. Do każdej z nich dodajemy inny smak liofilizowanych owoców.
Mieszamy po czym przekładamy na tackę, lub do płaskiego naczynia i zwilżoną szpatułką wygładzamy. Studzimy i za pomocą dowolnej foremki wycinamy z kaszki wzorki np. serduszka (lub nożem kroimy w kostkę).
Możemy przygotować je także w silikonowej foremce na czekoladki/kostki lodu, jednak wtedy przed wyciągnięciem kostkę warto schłodzić kilka godzin w lodówce.
Wycięte serduszka obsypujemy dodatkową porcją liofilizowanych owoców w formie magicznego pyłu. Tak przygotowane serduszka układamy na ulubionym jogurcie. Niezwykłe śniadanie gotowe!