Nawigacja głównaNawigacja kategoriiTreść główna

Jogurt z jaglanymi, kolorowymi serduszkami​

Helpa: jogurt z jaglanymi, kolorowymi serduszkami​

Składniki:

  • 200 ml napóju roślinnego do wyboru (n.p. napój kokosowy dmBio)​

  • 3 kopiaste łyżki Bio Kaszki Jaglanej Helpa​

  • Łyżeczka miodu dmBio​

  • Bio Owocowe Różdżki Smaku (po 1 z każdego smaku)​

  • Zwykły jogurt lub jogurt roślinny (np. Jogurt kokosowy dmBio)

Koniec listy

Sposób przygotowania:

  1. Do garnuszka z napojem roślinnym, powoli wsypujemy kaszkę i doprowadzając do wrzenia, cały czas mieszamy.​

  2. Gotujemy 2-3 minuty, a gdy zgęstnieje odstawiamy do ostudzenia.​

  3.  Po przestudzeniu dodajemy miód, mieszamy i przelewamy do 5 miseczek. Do każdej z nich dodajemy inny smak liofilizowanych owoców. ​

  4. Mieszamy po czym przekładamy na tackę, lub do płaskiego naczynia i zwilżoną szpatułką wygładzamy. Studzimy i za pomocą dowolnej foremki wycinamy  z kaszki wzorki np. serduszka (lub nożem kroimy w kostkę).  ​

  5. Możemy przygotować je także w silikonowej foremce na czekoladki/kostki lodu, jednak wtedy przed wyciągnięciem kostkę warto schłodzić kilka godzin w lodówce. ​

  6. Wycięte serduszka obsypujemy dodatkową porcją liofilizowanych owoców w formie magicznego pyłu. Tak przygotowane serduszka układamy na ulubionym jogurcie. Niezwykłe śniadanie gotowe!