Wegańskie lody malinowe
Drogeria dm
26.03.2024
Gotowe w 5 min.
deser
•
lody
•
wegańskie
•
wege
Składniki
Wegańskie lody malinowe
300 ml napoju migdałowego dmBio
2 łyżki masła migdałowego dmBio
2 łyżki nasion chia dmBio
3 łyżki syropu z agawy dmBio
15 sztuk orzechów nerkowca dmBio
100 g mrożonych malin
3 banany
Przygotowanie
Wegańskie lody malinowe
Krok
Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem nasion chia, w blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok
Następnie ostrożnie wmieszaj nasiona chia i przełóż kremową masę do formy. Pozostaw do zastygnięcia w zamrażarce na co najmniej 5 godzin.
Krok
Wyjąć gałką lodów i podawać na gofrach lub w małych kubeczkach. Idealne jako owocowa, odświeżająca przekąska w upalne dni.


