Nawigacja głównaNawigacja kategoriiTreść główna

Wegańskie lody malinowe

Drogeria dm

26.03.2024

Gotowe w 5 min.

deser

lody

wegańskie

wege

Składniki

Wegańskie lody malinowe

  • 300 ml napoju migdałowego dmBio

  • 2 łyżki masła migdałowego dmBio

  • 2 łyżki nasion chia dmBio

  • 3 łyżki syropu z agawy dmBio

  • 15 sztuk orzechów nerkowca dmBio

  • 100 g mrożonych malin

  • 3 banany

Przygotowanie

Wegańskie lody malinowe

  1. Krok

    Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem nasion chia, w blenderze i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  2. Krok

    Następnie ostrożnie wmieszaj nasiona chia i przełóż kremową masę do formy. Pozostaw do zastygnięcia w zamrażarce na co najmniej 5 godzin.

  3. Krok

    Wyjąć gałką lodów i podawać na gofrach lub w małych kubeczkach. Idealne jako owocowa, odświeżająca przekąska w upalne dni.