Wegańskie naleśniki proteinowe

Składniki:
- 140 g mąki pszennej,
- 60 g wegańskiej odżywki białkowej Sportness o smaku waniliowym,
- szczypta soli,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 500 ml napoju owsianego,
- 2−3 łyżki gazowanej wody mineralnej,
- olej do smażenia,
- dodatkowo: mus jabłkowy i cynamon, borówki amerykańskie.
Produkty do przepisu
6 produktów
Sortuj:
Marka: Sportness; Nazwa produktu: Shake białkowy instant o smaku waniliowym, wegański, 300 g; Cena: 32,75 zł; Cena bazowa: 0,3 kg (109,17 zł za 1 kg); Produkt marki dm; 0 z 5 gwiazdek przy 0 ocenach; Dostępność: Status zielony Dostawa dostępna, Status szary Wybierz sklep dm

32,75 zł
0,3 kg (109,17 zł za 1 kg)
Dostawa dostępna
Marka: dmBio; Nazwa produktu: Olej słonecznikowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno, 500 ml; Cena: 8,95 zł; Cena bazowa: 0,5 l (17,90 zł za 1 l); Produkt marki dm; 4,408 z 5 gwiazdek przy 98 ocenach; Dostępność: Status zielony Dostawa dostępna, Status szary Wybierz sklep dm

8,95 zł
0,5 l (17,90 zł za 1 l)
Dostawa dostępna
Sposób przygotowania
- Wszystkie suche składniki na ciasto umieść w misce i wymieszaj.
- Dodaj napój owsiany oraz wodę mineralną i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj nieco więcej napoju owsianego.
- Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj po łyżce ciasta. Na średnim ogniu przez ok. 3−4 minuty smaż po 4-6 placuszków na raz, aż do uzyskania złotobrązowego koloru z obu stron.
- Placuszki możesz podać z musem jabłkowym z cynamonem lub borówkami amerykańskimi.


