Nawigacja głównaNawigacja kategoriiTreść główna

Mus z mango z polewą jabłkową

Drogeria dm

20.09.2024

Gotowe w 80 min.

Czas przygotowania: 20 min.

Czas pieczenia/gotowania: 60 min.

200 kcal / porcja

Składniki

dla 4 porcje/porcji (4)

Na mus z mango z polewą jabłkową

  • 1 mango

  • 200 g kremu owsianego Cusine do gotowania dmBio

  • 200 ml napoju z orzechów nerkowca dmBio

  • 50 ml smoothie jabłko, limonka, mango i marakuja dmBio

  • 1 paczka wegańskiego środka żelującego dmBio

  • 4 łyżki stołowe musu jabłkowego z mango dmBio

  • 50 g suszonego mango w plastrach dmBio

Przygotowanie

musu mango z jabłkową polewą

  1. krok

    Mango umyć, obrać, odkroić miąższ od pestki i drobno pokroić.

  2. krok

    Zmiksować miąższ mango na purée. Następnie dodać krem owsiany i wszystko zmiksować na kremową masę.

  3. krok

    Napój z orzechów nerkowca krótko ubić i dodać do masy mango.

  4. krok

    Podgrzać smoothie w małym garnku i dodać wegański środek żelujący. Gotować na wolnym ogniu ok. 1 minuty.

  5. krok

    Zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia oraz wymieszać z masą mango.

  6. krok

    Rozlać masę do 4 pucharków do deserów i chłodzić ok. godziny. Przed podaniem ozdobić każdą porcję musem jabłkowym z mango i plastrami mango.