Mus z mango z polewą jabłkową
Drogeria dm
20.09.2024
Gotowe w 80 min.
Czas przygotowania: 20 min.
•
Czas pieczenia/gotowania: 60 min.
200 kcal / porcja
Składniki
dla 4 porcje/porcji (4)
Na mus z mango z polewą jabłkową
1 mango
200 g kremu owsianego Cusine do gotowania dmBio
200 ml napoju z orzechów nerkowca dmBio
50 ml smoothie jabłko, limonka, mango i marakuja dmBio
1 paczka wegańskiego środka żelującego dmBio
4 łyżki stołowe musu jabłkowego z mango dmBio
50 g suszonego mango w plastrach dmBio
Przygotowanie
musu mango z jabłkową polewą
krok
Mango umyć, obrać, odkroić miąższ od pestki i drobno pokroić.
krok
Zmiksować miąższ mango na purée. Następnie dodać krem owsiany i wszystko zmiksować na kremową masę.
krok
Napój z orzechów nerkowca krótko ubić i dodać do masy mango.
krok
Podgrzać smoothie w małym garnku i dodać wegański środek żelujący. Gotować na wolnym ogniu ok. 1 minuty.
krok
Zdjąć z ognia, odstawić do ostudzenia oraz wymieszać z masą mango.
krok
Rozlać masę do 4 pucharków do deserów i chłodzić ok. godziny. Przed podaniem ozdobić każdą porcję musem jabłkowym z mango i plastrami mango.