Owsianka kawowa z daktylami, musem z nerkowców i czekoladą

Drogeria dm
20.09.2024

Gotowe w 20 min.
Czas przygotowania: 10 min.
•
Czas pieczenia/gotowania: 10 min.
559 kcal / porcja
Składniki
dla 4 porcje/porcji (1)
na owsiankę kawową z daktylami, musem z nerkowców i czekoladą
200 g drobnych płatków owsianych bezglutenowych dmBio
1 łyżka stołowa kawy mielonej Espresso dmBio
600 ml napoju owsianego bezglutenowego dmBio
100 g daktyli suszonych bez pestek dmBio
1 łyżka stołowa musu z orzechów nerkowca dmBio
100 g łezek z gorzkiej czekolady dmBio
1 łyżka stołowa kawy w ziarnach Espresso dmBio
4 łyżki stołowe syropu klonowego dmBio, klasa A
Przygotowanie
owsianki kawowej z daktylami, musem z nerkowców i czekoladą
krok
Płatki owsiane, kawę mieloną oraz napój owsiany gotować przez 10 minut, cały czas mieszając.
krok
Daktyle pokroić w drobną kostkę i dodać do owsianki wraz z musem z nerkowców. Dodać 60 g czekoladowych łezek i przelać masę do czterech salaterek.
krok
Ziarna kawy grubo zmielić. Tak przygotowane ziarna wraz z pozostałymi łezkami z gorzkiej czekolady użyć jako posypki do owsianki. Polać syropem klonowym.