Trifle z orzechami nerkowca

Drogeria dm
20.09.2024

Gotowe w 20 min.
Składniki
dla 4 porcje/porcji
na trifle z orzechami nerkowca
1 paczka precelków w czekoladzie dmBio
1 paczka mieszanki orzechów dmBio
3 kubki wegańskiego jogurtu naturalnego dmBio
1 szklanka musu z orzechów nerkowca dmBio
2 łyżki stołowe syropu z agawy dmBio
3 łyżki stołowe musu jabłkowego dmBio
1 szklanka dżemu morelowego (lub inny smak) dmBio
2 łyżki stołowe musu migdałowego dmBio
świeże jagody, mięta i jadalne kwiaty do dekoracji
4 przezroczyste szklanki ok. 400 ml lub stare słoiki po marmoladzie
Przygotowanie
trifle z orzechami nerkowca
krok
Precelki w czekoladzie włożyć do woreczka i zmielić je za pomocą tłuczka lub wałka do ciasta. Mieszankę orzechów posiekać grubo nożem.
krok
W misce wymieszać jogurt z nerkowców z musem z nerkowców i dodać syrop z agawy.
krok
W szklance ułożyć naprzemiennie krem z precelkami, mus jabłkowy z dżemem morelowym oraz mus migdałowy z rozdrobnionymi orzechami, by zapełnić naczynie aż do krawędzi.
krok
Jako dekorację na wierzch deseru można dodać jagody, miętę, jadalne kwiaty, precle w czekoladzie i kilka orzechów.