Greckie szaszłyki z tortellini

Drogeria dm
26.09.2024

Gotowe w 30 min.
Składniki
dla 7 porcje/porcji
na greckie szaszłyki z tortellini
250 g tortellini z nadzieniem warzywnym dmBio
200 g arbuza
1 szklanka oliwek Kalamon bez pestek dmBio
1 szklanka czerwonych papryczek z serem feta
150 g sera feta z zalewy w kostkach
2 łodyżki mięty
pieprz grubo mielony
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek dmBio
2 łyżki stołowe octu balsamicznego dmBio
Przygotowanie
Greckie szaszłyki z tortellini
krok
Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i zostawić do ostudzenia.
krok
Odkroić skórkę arbuza. Miąższ pokroić na małe, wygodne do jedzenia kawałki. Odsączyć oliwki, papryczki oraz fetę. Papryczki rozciąć na połówki.
krok
Na patyczki do szaszłyków nabić naprzemiennie ostudzone tortellini, oliwki, fetę, kawałki arbuza i papryczki.
krok
Poobrywać liście mięty i drobno je posiekać. Szaszłyki podawać na talerzu do serwowania. Udekorować miętą i pieprzem, skropić oliwą i octem balsamicznym.